06/01/2012

Kuka istutti uusliberalismin Suomeen?

Otteita pressaehdokas Paavo Lipposen Facebook-palstalla käynnissä olevasta mielipiteiden vaihdosta otsikon Lipponen esti uusliberalismin rantautumisen Suomeen « Liisa Jaakonsaari alla. 

Sari Kokko Jaakonsaaren perustelut ovat terävänäköisiä. Lipposen hallitukset tekivät paljon hyviä päätöksiä, vaikka toki mukaan mahtui vähemmänkin hyviä. Minusta on oikein nostaa esiin kaikki kokemus ja näkemys, joka kuitenkin tavalla tai toisella vaikuttaa. Viikkojen varrella lukemani ja käymäni keskustelut vain vahvistavat ajatusta, että Lipponen on paras vaihtoehto Suomen seuraavaksi presidentiksi.
Eilen 22:33 · · 4

Jouko Hemmi Tuohan ei pidä paikkaansa. Itse asiassa juuri Lipponen istutti uusliberalismin Suomeen kyykyttämällä Suomen köyhät raa'oilla sosiaalietuuksien leikkauksilla, jotka hän kohdisti kaikkein puolustuskyvyttömimpiin ihmisiin. Köyhyys kasvoi, leipäjonot pidentyivät,sallittiin verorahojen ryöstö pilviin nousevien optioiden, bonusten ja muiden palkkioiden maksamiseksi valtion yritysten johtajille. Jo ennestään syrjäytettyjen aseman kurjistaminen oli merkittävässä roolissa Lipposen molemmissa hallituksissa jne. Kannattaa myös lukea Arja Alhon (sd) kirja "Kovan tuulen varoitus": se kertoo enemmän Lipposen edesottamuksista - myös hänen tavastaan hallita muita.23 tuntia sitten ·  

Laura Andersson Lipposen hallitukset tekivät päätöksiä jotka olivat välttämättömiä, jotta Suomi saatiin nostettua lamasta. On hurjan helppoa mutta valheellista nostaa nyt esiin vain leikkauksia ja unohtaa kaikki tehdyt myönteiset asiat. 300 000 uutta työpaikkaa, kuntien työtekijöiden määrän kasvu läjes lamaa edeltäneelle tasolle, lasten päivähoitoon subjektiivinen oikeus, euroon liittyminen, lakiuudistuksia mm seksuaalirikoslainsäädäntöön, ensimmäistä kertaa hallituksessa yhtä monta mies- ja naisministeriä jne jne. Arja Alhon kirjan lisäksi voisi tutustua vaikka Lipposen itsensä kirjoittamiin teoksiin tai tällä viikolla julkaistuun henkilökuvaan, niin saisi tasapuolisemman kuvan henkilöstä.
10 tuntia sitten · · 2

Jouko Hemmi En toki kiellä, etteikö Lipposen hallitukset tehneet hyvääkin. Kysymys onkin ensisijaisesti siitä, keiden hyväksi tämä hyvä koitui. Siitä tosiasiasta ei pääse mihinkään, että demarivetoisten hallitusten aikana köyhyys lähti rajuun nousuun ja suurtyöttömyys jäi päälle (vuodesta toiseen näihin päiviin saakka se on ollut noin 250 000:n pinnassa). Laman alussa v. 1990 oli maassamme köyhiä ”vain” 395 000, vuonna 2009 jo 690 000! Osoitus vain siitä, että Lipposen hallitukset eivät tehneet mitään näin hurjan syöksyn estämiseksi! Eikä työttömyyden – ja sen pahimman seurauksen köyhyyden – vähentämiseksi luottamusta ole myöskään ent. ay-pomoon, työministeri Ihalaiseen, joka Lipposen hengenheimolaisena oli tukemassa jo ennestään köyhien ja syrjäytettyjen sosiaalitukien rajuja leikkauksia. Kaikki Lipposen uudistukset tapahtuivat siis suurenevan köyhien määrän kustannuksella.

Ei anna aihetta tutustua Lipposen itsensä itsestään kirjoittamiin teoksiin samoin kuin hänen henkilökuvaansakaan. Ne ovat vain hänen oma puolustuspuheenvuoronsa ja sisäpiirin ylistyslaulu suuresta johtajastaan. Ulkopuoliset - puolueettomat - arvioivat Lipposta hänen tekojensa mukaan. Kannattaa siis myös kysyä, mitä mieltä ovat työttömät, noin 700 000 köyhää ja heidän lähiomaisensa Lipposesta ja tämän päivän sosiaalidemokraattisen puolueen olemuksesta.

6 tuntia sitten · · 5