tiistai 16. kesäkuuta 2015

VETOOMUS ELINTARVIKEKAUPPOJEN VETÄYTYMISEKSI FENNOVOIMAN OMISTUKSESTA


(Esimerkkikirje)
Tuotteittenne näkyvyyttä ja myyntiä laajasti koskevassa julkisuudessa niin Suomessa kuin Ruotsissa voimistuvan kriittisen keskustelun kohteeksi ovat viime aikoina nousseet erityisesti elintarvikealan yritykset, jotka ovat lähteneet tukemaan Fennovoiman ydinvoimalahanketta. 
 
Pohjanlahden molemmin puolin toimivien some-verkostojen ”Ei ydinvoimaa Pyhäjoelle” ja ”Kärnkraftfritt Bottenviken” kaiken aikaa vahvistuvan yhteiskampanjoinnin viestit ydinvoimalan rakentamista vastaan tavoittavat sosiaalisessa mediassa jo tuhansia lukijoita päivittäin.  Lukuisten em. verkostojen jäsenten tavoin olen tehnyt päätöksen, että en osta enää Myllyn Paras -tuotteita, sillä elintarvikkeita valmistava yrityksenne ei ole uskottava Fennovoiman osakkaana

Olen tänään ilmoittanut päätöksestäni myös Lidl-myymäläketjulle, joka on tuotteittenne suuri jälleenmyyjä. Kerron kaikille ystävilleni, tuttavilleni, sukulaisilleni; yksinkertaisesti mahdollisimman monelle, että he jättäisivät ostamatta yhtiönne tuotteita. Sillä Myllyn Paras on hyvin epäeettisin eli kestämättömin perustein lähtenyt tukemaan Fennovoimaa, joka projekti toteutettaisiin yhteistyössä Rosatomin eli Venäjän valtion kanssa. Yrityksenne johdon on täytynyt olla hyvin tietoinen, että Rosatom on täysin Venäjän presidentin ohjauksessa; johtajan joka on kohdistanut ja kohdistaa edelleen vakavia ihmisoikeusloukkauksia niin omiin kuin naapurimaansa kansalaisiin!
 
Tämä olosuhde merkitsee uhkapeliä Suomen tulevaisuudelle tärkeässä energiatuotannossa ja -huollossa, koska se jarruttaa vakavasti investointeja uusiutuvaan energiaan. Fennovoima on jo tuhonnut luontoa Pyhäjoella sadan hehtaarin metsähakkuilla ja eri toimijat ovat syyllistyneet muihinkin lainvastaisiin tekoihin, esimerkiksi ihmisten omaisuutta pakkolunastamalla! Eikä hankkeella ole vielä edes rakentamislupaa! 
 
Ydinenergia tuottaa vaarallista ydinjätettä, eikä sen turvalliseen varastointiin ole lopullista ratkaisua. On myös huomioitava, että Fennovoiman ydinjätteen lopullisen varaston on oltava valmis vasta v. 2070! Fennovoiman ydinjätettä ei myöskään saa sijoittaa Posivan varastoon. Kaikesta edellä mainitusta huolimatta Fennovoima on tehnyt jo sopimuksen Rosatomin kanssa venäläisen ydinpolttoaineen rahteeraamisesta Hanhikivelle – ja sen sisältö on julistettu salaiseksi! Kuinkas muuten! 
 
Elintarvikeyritys, joka on mukana tällaisessa yrityksessä ja hankkeessa, ei vastaa meidän - teidän asiakkaittenne - käsitystä eettisesti ja moraalisesti kestävästä liiketoiminnasta. Elintarvikkeita (!) valmistavan yrityksen on erityisesti tässä tarkoituksessa oltava esimerkin näyttäjä, edelläkävijä. Kun näiden tärkeiden periaatteiden vastaisesti lähditte tukemaan Fennovoima-hanketta, Myllyn Paras menetti täysin minun ja lähipiirini sekä ystävieni luottamuksen. Vastuullisena yrityksenä yhtiönne tulee vetäytyä hankkeesta. 

Vasta sitten, kun Myllyn Paras julkisesti ilmoittaa Fennovoiman kanssa tekemänsä sopimuksen purkamisesta, voimme tyytyväisinä ja iloisina palata perheeni, ystävieni ja tuttavieni kanssa erinomaisten Myllyn Paras -tuotteiden ostajiksi ja kuluttajiksi. Emme ennen tuota ilmoitusta.