perjantai 19. kesäkuuta 2015

SUOMEN ENERGIAPOLITIIKKAA AJETAAN SIVURAITEELLE

(Elinkeinoministeri Olli Rehnille ja kansanedustajille 18.6.2015 lähettämäni s-postiviesti)

Herra Ministeri Olli Rehn,
kauaa ette pitänyt periaatteistanne kiinni, kun jo kiirehditte ilmoittamaan arvojenne kuperkeikasta! Korkeasta luottamustehtävästänne käsin ja siellä pysymisesksi katsoitte oikeaksi ilmoittaa kansallenne, että uusiutuva energia ei ole ydinvoimaa edullisempi, ei turvallisempi eikä se edistä lainkaan kestävän kehityksen tehtävää ja trendiä. Vain runsas puoli vuotta sitten hehkutitte blogissanne näyttävästi – jopa Financial Times -lehdessä – uusiutuvan energian paremmuutta joka suhteessa verrattuna ydinvoimaan.

Kirjoitin tänään (ks. alla) sosiaalisessa mediassa siitä, mitä mieltä olen niistä uusiutuvan energian vastaisista  toimista, joilla - nyt Teidän johdollanne - poliittinen eliittimme, viranomaiset ja jopa lainvalvojat ovat Suomen kansaa höynäämässä ja harhauttamassa Fennovoima-hankkeen taakse. Varmemman vakuudeksi tämän linkin http://supermiljobloggen.se/debatt/2015/06/rolf-lindahl-greenpeace-ssabs-ryska-karnkraftsaventyr-riskerar-att-drabba-aktieagarna takana Ruotsin Greenpeace-järjestön kampanjajohtaja Rolf Lindahlin kirjoitus vakuuttavista argumenteista uusiutuvan energian paremmuudesta ja Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista vastaan. Lindahlin perustelut vahvistavat sen, että Te aivan ministerinimitykseenne 29.5. saakka ette olleet hänen kanssaan miltään osin eri mieltä. - -

Hyvää ja aurinkoista mittumaaria kaikille vastaanottajille
(Allekirjoitus)

Tässä kirjoitukseni tämän päivän (18.6.) Facebook-ryhmässä vastauksena otsikon "Fennovoima häätää kesämökkiläisiä Pyhäjoella" alla olevaan kirjoitukseen:

”Pakkolunastuksen lisäksi yhtiölle on myönnetty maisematyölupa, jonka nojalla alueen metsät on hakattu ennen kuin rakentamislupahakemusta on edes jätetty. Maisematyöluvista on valitettu hallinto-oikeuteen ja valitusprosessi on kesken. Silti puuhakeautot ja kaivinkoneet mylläävät tulevan voimalan alueella kiivasta vauhtia.” Ihmisten omaisuutta pakkolunastetaan jne.

Kuka tämän maisematyöluvan ja muut lainvastaiset luvat on myöntänyt? Minkä ylemmän tahon toimesta? Joku paikkallisviranomainen? Suomen hallitus vaiko jopa eduskunta? Tiedämme hyvin, että kaikki edellämainitut toimet on tehty lainvastaisesti eli rikollisesti, koska vasta eduskunnan myöntämän rakentamisluvan (jota me emme luonnollisesti salli eduskunnan tekevän!) perästä muita lupia muut tahot saavat myöntää. Eduskuntaan Fennovoiman rakentamislupahakemusta ei vielä edes ole saapunut!

Mitä tästä kaikesta hurlumhei-meiningistä ajattelen? Kansalaisten oikeusturva on jo vakavasti uhattuna. Meidän korkeat edustajamme – lainsäätäjät – eivät seuraa säätämiensä lakien vaikutuksia ”kentällä”! He ovat mieluummin hiljaa. Lainvalvovat eivät noudata tehtäväänsä, koska esim. Pro Hanhikiven jo kauan sitten tekemään vakavan tärkeään ja kiireellistä vastausta odottavaan valitukseen Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ei vieläkään ole vastannut! Se olisi voinut välittömästi tehdä (edes tilapäisen!) päätöksen toimenpidekiellosta laittomille maisematyöluville ja pakkolunastuksille.

Eduskunnan oikeusasiamies olisi voinut helposti puuttua asiaan tietäen, että seinän takana istuntojaan pitävä parlamentti ei ole päättänyt Fennovoiman rakentamisluvasta. Tämäkin korkea lainvalvoja nukkuu! Varmasti siksi, että ei uskalla purra leivänantajansa kättä! (Mikä on tällaisen lainvalvojan virka ylipäätään, kun hän kokee olevansa jäävi?!) Oikeuskanslerikin nukkuu. Ei voi tulla muuhun johtopäätökseen, kuin että Suomen kansan valtaa käyttämään valittu eduskunta ja lainvalvojat ovat vakavasti romuttamassa oikeusvaltiomme perusteita.   - - Mutta me Fennovoiman vastustajat emme voi tällaiseen alistua – me emme ole tuon tason vallan väärinkäytöksiä tilanneet!