torstai 1. joulukuuta 2011

Iltalehti 1.12.2001:   
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011113014855009_uu.shtml                                                                                                                                                                                                   Yle: Suomella suuret asekaupat Saudi-Arabiaan - ministerit vaikenevat
Kirjoitin Facebookin tänään: Ei voi millään kriteereillä olla oikein, että Suomi myy aseita sellaisten maiden hallitsijoille, joissa nämä käyttävät niitä omia kansalaisiaan vastaan. Rauhan ja ihmisoikeuksien puolustamisessa, joihin ymmärtääkseni Suomikin on sitoutunut, ei voi olla kahta eri mielipidettä.                                              

Finland having very good reputation for questions of peace and human rights worldwide, is going to sell heavy weapons to countries and regimes who will use them to oppress their own people!

Herää kysymys, millaiseen valoon esim. Martti Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkinto ja hänen mittava uransa rauhanponnisteluissa monissa eri maissa joutuu, jos ao. ministerit ja hallitus tekevät myönteisen aseidenvientipäätöksen.  Millaisen arvovaltatappion ei vain mamme hallitus ja eduskunta, vaan Suomen kansa, joutuu nielemään, jos Suomi tällaisen, vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin johtavan päätöksen typeryydessään tekee.