tiistai 27. maaliskuuta 2012

SAARISELÄN KOKOUKSESTA


Saariselän kansainvälinen ”talousfoorumi” on herättänyt julkisuudessa aika paljon kohua, eikä se ole jättänyt allekirjoittanuttakaan kylmäksi.

On sinällään ihan hyvä, että tällaisia kokoontumisia järjestetään, mutta järjestäjien toimesta pitäisi selkeämmin tuoda esille, kuka tai mikä taho toimii tilaisuuden järjestäjänä. Näin ei nyt tehty. Asia selvisi vasta eilisillan A-Studiossa, jossa ulkomaankauppaministeri antoi ymmärtää, että ulkoministeriö oli vastuullinen järjestäjä. Järjestäjänhän oli helppo laskuttaa omaa työnantajaansa.

Tilaisuuden todellinen luonne paljastui kuitenkin yhden suomalaisen puolueen toiminnan ominaispiirteiden ja tavoitteiden hehkutukseksi. Esimerkiksi siinä, että puoleen aatetovereita oli kutsuttu ulkomaita myöten keväthangille virkistymään. Mutta täyttääkseen tavoitteitaan Suomen talouden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi  puolue ei lähettänyt kutsua talousasioistamme vastaavalle valtiovarainministerille. Paitsi että hän naisena ei sopinut isäntien joukkoon, hän edusti myös väärää puoluetta. Eikä hänelle näistä syistä voitu lähettää kokousraporttiakaan.

Tässä valossa on aivan ymmärrettävää, että tilaisuuden isäntäpuolueen ulkomaankauppaministeri eilisessä A-Studion haastattelussa hehkutti, kuinka tehokkaasti parin ulkomailta paikalle rahdatun miehen ulkoilu- ja julkisuuskuvan myötä maamme nyt näkyy kansainvälisessä mediassa ympäri maailman ja kuinka valtavasti matkailumme hyötyy tilaisuuden annista. Eikä tämä kahden päivän lysti maksanut kuin 150 000 euroa veronmaksajille.

Vähän vakavammin todettuna: eihän tässä ollut muusta kyse kuin kahden kokoomuslaisen macho-ministerimme kaahaamisesta. Kun meno on näin hulppeeta, niin ei ihme, että vauhtisokeus yllättää silloin tällöin.